Nekklachten? Dit kan je er zélf aan doen!

nekklachtenJe bent of je kent vast iemand met die het heeft: nekklachten. Het is een klacht die zo vaak voorkomt, dat de fysiotherapeut er vaak mee in aanraking komt. Heb jij last van nekklachten? Dan is het belangrijk om zelf ook proactief aan de gang te gaan met je klachten. De fysiotherapeuten van Achterhoek Fysio kunnen je helpen om de klachten aan te pakken. Dit vergt alleen wel consistente aanpassingen van bijvoorbeeld je houding. Hieronder lees je drie tips hoe je zelf een begin kan maken om je nekklachten aan te pakken.

Tip 1: Blijf bewegen

Het is heel erg logisch dat je anders gaat bewegen als je last hebt van gebieden zoals je nek. Toch is het heel erg belangrijk dat je blijft bewegen. Voorkom hierbij krampachtige bewegingen, want dit kan de pijn alleen maar verergeren. Maak rustige bewegingen met je nek en schouders om je spieren in beweging te houden.

Tip 2: Houding, houding en houding

Het kan echt niet vaak genoeg gezegd worden, maar je houding is cruciaal bij het verminderen van nekklachten. Waarschijnlijk weet je dat dit heel erg belangrijk is, maar om je eraan te houden is vaak lastig. Probeer je ervan bewust te zijn dat je je schouders laag houdt en rechtop blijft zitten. Als je dit consequent doet, zal je merken dat je klachten waarschijnlijk al wat minder zullen worden. Het proberen waard dus!

Tip 3: Blijf niet te lang met je klachten lopen

Een keer een stijve nek of wat last in je schouders, dat kennen we allemaal wel. Soms het dit ook weer vanzelf over. Maar besef je dat deze klachten ook lang aan kunnen houden. Blijf daarom nooit te lang met nekklachten rondlopen. Bij Achterhoek Fysio kunnen we samen kijken hoe we jouw klachten kunnen verminderen. Laat ons je dus helpen!