Revalidatie

Artrose, meniscusklachten, pijn bij bewegen… Bij gewrichtsklachten is het voor u als patiënt (‘leek’) vaak moeilijk om te weten wat voor u de beste optie is: opereren of juist niet. Zeker wanneer u al heel lang klachten heeft of veel pijn heeft en misschien zelfs ten einde raad bent. Maar zelfs wanneer u een advies krijgt voor een operatie, ook van een medisch specialist. Dan nog blijft u degene die de uiteindelijke beslissing moet nemen. Het gaat per slot van rekening om uw lijf.

Geopereerd? Ook dan gaan wij voor de beste zorg!

Schouderoperatie, meniscusoperatie, rugoperatie, nieuwe heup of nieuwe knie?

Op de meeste fysiotherapiepraktijken krijgt u na een operatie alleen wat oefeningen. Maar u zult merken dat alleen het doen van oefeningen na een operatie averechts kunnen werken en juist uw herstel belemmeren, eerst moeten de juiste voorwaarden worden geschept! Als patiënt bent u vrij om uw therapeut te kiezen na een operatie, ook al verwijst uw specialist u naar een specifieke praktijk. U heeft dus te allen tijde de vrijheid om te kiezen voor een Fysiotherapie praktijk.

Bij Achterhoek Fysio werken we met de nieuwste revalidatiemethode en technieken die echt anders zijn. De 4xT® Orthopedische Revalidatie Methode vormt onze basis. Wij werken eerst aan een optimaal herstel, ook van het littekenweefsel. Een veel vergeten onderdeel tijdens revalidatie. Daarna werken we aan een pijnvrije beweging door het ‘insturen’ van gewrichten m.b.v. speciale manuele- en tapetechnieken. Daarna is het lichaam klaar voor training. Al onze therapeuten hebben een specialisatieopleiding gehad in de 4xT® Revalidatie Methode en Medisch Fitness.

Revalideren bij Achterhoek Fysio. Wij gaan voor het beste resultaat. 

Indicatiegebieden:

Voor de volgende revalidatie kunt u bij ons terecht.

  • Revalideren na een, schouderoperatie
  • Revalideren na een ellenboog, arm -en handoperatie
  • Revalideren, na een rugoperatie
  • Revalideren na een heup, knie -en enkeloperatie.
  • Sportrevalidatie ( revalidatie na een sporttrauma )

Tip! Staat u binnenkort een operatie te wachten of heeft u onlangs een operatie ondergaan?

Pre – operatief raden wij bij Achterhoek Fysio u sterk aan om ruim van tevoren aandacht te hebben voor uw operatie. Begin bijvoorbeeld al met trainen om de algehele en specifieke belastbaarheid te vergroten. Wilt u meer weten over dit onderwerp of uw toekomstige operatie. Neem gerust contact met ons op. Ons team staat voor uw klaar en wij leggen u meer uit.

Post – operatief raden wij u aan om extra  aandacht te hebben voor uw litteken. Vaak een vergeten aandachtsgebied binnen de reguliere fysiotherapie, dit kan van grote invloed zijn op uw herstel en mobiliteit.  Bij Achterhoek Fysio zijn de meeste fysiotherapeuten geschoold in dit aandachtsgebied.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat gewricht operaties in veel gevallen op langer termijn een slechter resultaat geven dan niet opereren. Bij Achterhoek Fysio proberen wij wanneer mogelijk operaties te voorkomen. Na onderzoek en één behandeling weten wij in de veel gevallen direct of onze methode bij u effect heeft en of een operatie voorkomen kan worden.  Wij werken nauw samen met specialisten uit de regio.

Dankzij Achterhoek Fysio ben je snel weer in beweging!

Bij Achterhoek Fysio luistert de therapeut naar de reden van je komst en je wensen tot verbetering. Met onze adviezen en oefeningen zorgen wij ervoor dat je weer beter kunt bewegen. Maak nu een afspraak, dan kunnen we zo snel mogelijk van start met jouw behandeling!

Jochem Geerts

Direct een

afspraak maken

Voor het maken of verzetten van een afspraak of voor meer informatie, kun je ons op werkdagen bellen tussen 8.00 en 17.00 uur, T: 085 0750100

Of mailen naar info@achterhoekfysio.nl

    Vragen? Ons team staat voor u klaar!